Muzički festivali - nismo propustili ni jedan!

Tuborg_GreenFest1.jpeg

Apart from barley and hops, festivals have always been a key ingredient of Tuborg. We have quenched the thirst of many generations. From hippie fangirls screaming their lungs out of their barely covered bodies up to moshpitting Nirvana-fans and festivalgoers shaking their onesies to the beats of Major Lazer. Whenever you’re having music-in-a-field fun time, you can bet your Wellington boots that Tuborg is around, making sure you never miss a beat.

Greenfest – IZ RUSIJE S LJUBAVLJU

Zbogom balalaike, dobrodošle bas gitare! U godinama koje su pratile pad Berlinskog zida, mladi Rusi su bili gladni zapadne kulture I muzike. Sovjetski savez je pokušao da spreči prodiranje velikog rock’n’roll talasa koji je dolazio iz SAD I Britanije, ali u tome nisu uspeli. Možete zaustaviti ljude, ali ne možete zaustaviti muziku!

2005. godine protresli smo rusku muzičku scenu dovođenjem legendarnih muzičara poput Foo Fighters-a, Garbage-a I Queens Of The Stone Age. Greenfest se rodio, a sa svih strana se čulo ‘’Hoćemo još!’’ (ili мы хотим больше, da se izrazimo ispravno). Ostatak istočne Evrope je ispratio priču.

Danas, Greenfest (koji će uskoro postati TBRGOpen) razmrdava leto u Rusiji, Ukrajini, Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj I Rumuniji I to radi na najbolji mogući način – povezujući mlade ljude muzikom koju vole. Nazdrovje!

EXIT Festival

Make music not war!
Exit se razlikuje od svih ostalih festivala na svetu. Osnovan je 2000. godine od strane studentskog pokreta koji se borio za demokratske promene u Srbiji i na Balkanu. Srbi su bili iscrpljeni od represije I muzika se još jednom pokazala kao najbolji način borbe za mladost, slobodu I život.

Exit Festival se rodio iz protesta prema nasleđu rata I mržnje koji su 90ih godina prošlog veka vladali na Balkanu. Slogan festivala je bio ‘Izlaz iz deset godina ludila’, kao referenca na vladavinu Miloševićeve politike I administracije.

2001. Festival se preselio na Petrovaradinsku tvrđavu, smeštenu sa desne strane Dunava u Novom Sadu. Od tada samo raste, a delimično I uz pomoć I podršku Tuborga.

Exit festival je proglašen za najbolji festival na UK Festival Awards dodeli 2007.godine, a Yourope asocijacija 40 najvećih festivala u Evropi mu je dodelila ‘Best European Festival’ nagradu.

Iako Tuborg više nije jedan od sponzora Exita, ostajemo verni fanovi.

Glastonbury Festival

Prvi festival održan je 1970. godine, dan nakon smrti Džimija Hendriksa, pred 1500 ljudi. Ovaj festival je mnogo više od običnog muzičkog dešavanja – on slavi muziku, umetnost, slobodu i različitost I danas se smatra jednim od najvećih festivala na svetu uz skoro 150.000 prodatih ulaznica I više od 90 izvođača po festivalu. Tuborg je bio zvanično pivo Glastonbury festivala do 2016.godine.